Районна избирателна комисия Бургас


РЕШЕНИЕ
№ 001 – ПВР/НР
Бургас, 16.09.2016

ОТНОСНО: Определяне начина на работа, приемане на решения на Районна избирателна комисия - Бургас относно произвеждане на изборите за Президент и Вицепрезидент на Републиката и Национален референдум на 06.11.2016 г., номерацията на решенията на Районна избирателна комисия- Бургас, начина на обявяване решенията на Районна избирателна комисия- Бургас, приемане на инструкция по чл.23, ал.4 от ЗЗЛД и създаване на работна група от специалисти На основание чл.63, чл.72 във връзка с чл.70, ал.4 от Изборния кодекс, Районна избирателна комисия- Бургас

РЕШИ

 

  1. Заседанията на районна избирателна комисия- Бургас се свикват по искането на председателя или по искане на една трета от членовете й. Проектът за дневен ред се публикува на интернет страницата на комисията преди заседанието. Заседанията са законни, когато на тях присъстват повече от половината от членовете й, съгласно чл.70,ал.3 от ИК. Съгласно изискванията на чл. 71,ал.1 от Изборния кодекс заседанията се излъчват в реално време в интернет,  чрез интернет страницата на комисията, на която предварително обявява проект за дневния си ред;
  2. Заседанията на Районната избирателна комисия- Бургас  ще се провеждат от 18:00 ч., на следния административен адрес: адрес Бургас, ул."Цар Петър" № 1,  сграда на Областна администрация Бургас. Заседанията се свикват по реда на чл.70,ал.1 от ИК.  Членовете на комисията се уведомяват за датата на заседанието от лицата посочени в настоящото решение, поне 8 часа преди провеждане на същото, а при извънредни заседания - 2 часа преди него.  Уведомяването на членовете на РИК става посредством телефонно обаждане, кратко текстово съобщение или електронна поща.

3.Районна избирателна комисия- Бургас приема решенията си с мнозинство две трети от присъстващите членове. Когато при приемане на решение липсва необходимото мнозинство, се смята, че е налице решение за отхвърляне, което подлежи на обжалване по реда на ИК.

  1. Решенията на РИК се приемат с поименно и явно гласуване, което се отразява в протокола. Гласува се „за" или „против". Не се допуска гласуване „въздържал се".
  2. Членовете на Районна избирателна комисия- Бургас могат да подписват протоколи и да подписват решения с „особено мнение", по реда на чл.70,ал.7 от ИК.
  3. За заседанията на Районна избирателна комисия- Бургас се съставя протокол, който се подписва от председателя и секретаря и се публикува на интернет страницата.
  4. Решенията, удостоверенията и текущата кореспонденция на Районна избирателна комисия- Бургас се подписват от председателя и секретаря.
  5. Когато председателят, съответно секретарят, отсъства, решенията, протоколите, удостоверенията и текущата кореспонденция се подписват от секретаря, съответно от председателя, и от заместник-председател.
  6. Когато едновременно отсъстват и председателят и секретарят, решенията протоколите, удостоверенията и текущата кореспонденция се подписват от заместник-председател и определен с решение на комисията член, предложен от различни партии и коалиции от партии.
  7. Решенията, протоколите, удостоверенията и текущата кореспонденция на Районна избирателна комисия- Бургас се подпечатват с печата й.
  8. Председателят и двамата зам.- председатели на Районна избирателна комисия- Бургас ще представляват комисията пред медиите.
  9. Районна избирателна комисия- Бургас получава кореспонденция на адрес: гр. Бургас, ул."Цар Петър" № 1 в деловодството си в часовете  от 9:00 до 17:00 часа. ина e-mail: [email protected] - непрекъснато.
  10. На заседанията на районната избирателна комисия могат да присъстват лицата определени в чл.70,ал.9 от ИК.
  11. Районна избирателна комисия Бургас,  създава и поддържа електронен публичен регистър на жалбите и сигналите подадени до комисията, и решенията по тях.
  12. Взетите от Районна избирателна комисия- Бургас решения относно произвеждане на избори за народни представители на 05.10.2014г. имат единна последователна номерация с арабски цифри, започваща от 001, като след арабската цифра се поставя тире и се добавя съкращение ПВР/НР,
  13. Районна избирателна комисия- Бургас обявява решенията си в деня на приемането им чрез поставяне на общодостъпно място в сградата на Областна администрация Бургас, находяща се на адрес: гр. Бургас, ул."Цар Петър" № 1 и чрез публикуване на интернет страница на РИК-Бургас . На екземплярите от решенията, които се обявяват, се отбелязват датата и часът на поставянето им на общодостъпното място. Екземплярите от обявените решения се свалят не по-рано от три дни от поставянето им на общодостъпното място и се съхраняват в архива на комисията. Поставянето и свалянето се удостоверяват с подписите на най-малко двама от членовете на комисията.
  14. Мястото за обявяване на решенията на Районна избирателна комисия-  град Бургас, ул."Цар Петър" № 1 е таблото поставено в южния вход на лицевата фасада на сградата на Областна администрация Бургас.
  15. Решенията на районната избирателна комисия могат да се оспорват в срок до три дни от обявяването им пред Централната избирателна комисия, която се произнася в срок до три дни с решение, което подлежи на обжалване пред ВАС.
  16. Срокът за обжалване на решенията на Районна избирателна комисия- Бургас започва да тече от поставянето им на таблото за обяви, находящо се на южния вход на Областна администрация Бургас.
  17. Членовете на РИК следва да осигурят ежедневно присъствие в работното помещение на комисията, с адрес Бургас, ул."Цар Петър" № 1,  сграда на Областна администрация Бургас, за периода от 16.09.2014 г. до 14 дни след датата на изборите (06.11.2016г), при спазване на следното работно време: от 09:00 часа до 12:00 часа и от 14:00 до 17:00 часа, с изключение на времето, определено за провеждане на заседания.

21 . Определя следните официални средства за връзка с РИК: тел. 056 894 172, факс 056 894179, e-mail: [email protected]

  1. Районна избирателна комисия- Бургас, като администратор на лични данни,  приема инструкция по чл.23, ал.4 от Закона за защита на личните данни.
  2. Районна избирателна комисия – Бургас, създава работна група в състав:

Мария Данданова - технически сътрудник;

Николина Кирова – технически сътрудник

Едуард Дионисиев -експерт/IT-специалист/,

които да подпомагат РИК Бургас, при извършване на дейността й.

 

Работната група да изпълнява своите задължения по подпомагане на РИК Бургас считано от 16.09.2016 год. до 20.11.2016 год.

 

Определя месечно възнаграждение на специалистите, съгласно Решение № 3377-ПВР/НР от 16 август 2016 г:

За  технически сътрудник- месечно възнаграждение в размер на  420 лева;

За експерт/IT-специалист/ месечно възнаграждение в размер на  610 лева;

 

Възлага на председателя и секретаря на РИК Бургас, да предприемат необходимите действия, съгласно закона за изпълнение на настоящото решение.

 

  1. Решението в частта му за назначаване на работна група да се изпрати на Областна управа Бургас, с копие до Централна избирателна комисия.

 

Решението е прието в 18,15 ч на заседание на РИК, проведено на 16.09.2016 година.

 

Решението може да бъде обжалвано пред ЦИК, чрез РИК-Бургас, в 3 (три) дневен срок от обявяването му, на основание чл.73 от Изборния кодекс.

Председател: Елка Тодорова Стоянова

Секретар: Иванка Маринова Кирязова

* Публикувано на 17.09.2016 в 18:52 часа

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031 

Решения

  • № 339 – ПВР/НР / 12.11.2016

    относно: промени в състави на СИК – община Карнобат

  • № 338 – ПВР/НР / 12.11.2016

    относно: Определяне на членове на РИК за предаването на протоколите и другите изборните книжа от преведеният на 13 ноември 2016 г. избор за ПВР.

  • № 337 – ПВР/НР / 12.11.2016

    относно: промени в състави на СИК – община Несебър

всички решения