Районна избирателна комисия Бургас


РЕШЕНИЕ
№ 23- ЕП
Бургас, 22.04.2019

ОТНОСНО: процедура за определяне чрез жребий на реда за представяне на кандидатите на партиите, коалициите и инициативните комитети в диспутите по регионалните радио- Радио Бургас, в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

На основание чл. 72, ал. 1, т. 17 от ИК, във връзка с решение № 172- ЕП/16.04.2019 година на ЦИК ,

 

 

Районна избирателна комисия Бургас

 

 

Р Е Ш И:

 

  1. Насрочва процедура по теглена на жребий на реда за представяне на кандидатите на партиите, коалициите и инициативните комитети в диспутите по регионалното радио- Радио Бургас, в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Жребият ще се извърши на дата 24.04.2019г. от 18.00 часа в залата на РИК-Бургас на адрес: гр.Бургас, ул.“Цар Петър“ № 1-сграда на областна администрация.

  1. Процедура по теглена на жребий на реда за представяне, ще се проведе по следните правила:
  2. Жребият се провежда от председателя на РИК, а при негово от заместник-председателя или от секретаря.

 

  1. В една кутия се поставят еднакви по размер пликове, всеки от които съдържа име на присъстващ член на РИК, като името на провеждащия жребия не се включва. Кутията се обозначава с надпис „РИК”.

 

  1. В друга кутия се поставят еднакви по размер пликове, всеки от които съдържа наименованието на партия или коалиция или името на независимия кандидат, регистрирани в ЦИК за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019г.

 

4.Наименованията на партиите и коалициите се изписват както са заявени за изписване в бюлетината и посочени като информация на интернет страницата на ЦИК на адрес: http://www.cik.bg/.

 

5.Кутията се обозначава с надпис „ПАРТИИ, КОАЛИЦИИ И НЕЗАВИСИМИ КАНДИДАТИ“.

 

  1. Водещият жребия изтегля плик от първата кутия и обявява името на член на РИК, който ще пристъпи към последователно теглене на пликове от втората кутия.

 

  1. Определеният чрез жребия член на РИК изтегля от втората кутия с надпис „ПАРТИИ, КОАЛИЦИИ И НЕЗАВИСИМИ КАНДИДАТИ” последователно по един плик до изчерпването им. Поредността на изтеглените пликове определя и последователността на изявата на партията, коалицията или независимия кандидат в диспутите по регионалния радио- и/или телевизионен оператор.

 

  1. Резултатът от проведения жребий се обявява с решение на РИК по реда на чл. 72, ал. 2 от ИК и Решение № 39-ЕП от 2 април 2019 година на ЦИК.

 

  1. Тегленето на жребия се извършва публично и на него могат да присъстват представители на партиите, коалициите и инициативните комитети, и на представители на регионалните радио- и телевизионни центрове на БНР и на БНТ.

Настоящото Решение подлежи на обжалване пред Централна избирателна комисия в 3 /три/- дневен срок от обявяването му.

 

Решението е прието в………. на заседание на РИК, проведено на 22.04.2018 година.

 

 

 

ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                           Антон Стоянов

 

СЕКРЕТАР:

                         Георги Михов

Зам. председател: Антон Жеков Стоянов

Секретар: Георги Кънчев Михов

* Публикувано на 22.04.2019 в 17:50 часа

Календар

Решения

  • № 302-ЕП / 05.06.2019

    относно: ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

  • № 301- ЕП / 26.05.2019

    относно: Сигнал за неразрешена агитация в профил в социална мрежа

  • № 300- ЕП / 26.05.2019

    относно: Жалба от Димитър Бойчев – областен координатор на ПП ГЕРБ Бургас

всички решения